Biztonságtechnikai tanácsadás

Független tanácsadóként úgy adunk ügyfeleinknek védelemre vonatkozó tanácsokat, hogy az teljesítse a biztosítók által elvárt védelmet, de a pénztárcába se kelljen nagyon mélyre nyúlni. Segítünk kiválasztani a vagyonvédelmi beszállítókat, hogy az ingatlan biztonsági szintje naprakész és költséghatékony legyen.

Több száz betöréses rablást megvizsgálva, a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a szükséges védelem kialakításakor a behatolók fejével kell gondolkodni.
Egy „rosszfiú” aki elhatározza, hogy vagyontárgyak eltulajdonítása céljából behatol egy ingatlanba, a cél érdekében alaposan fel tud készülni és a szükséges eszközöket is be tudja szerezni. Rendkívül tettre készen, és rengeteg célszerszámmal kezd neki az általunk nem kívánt műveletnek, de van egy valami, amiből soha nem tud többet szerezni, és ez pedig az IDŐ!
Az időt nem tudja megállítani, nem tud belőle többet venni, abból pontosan annyi van belőle neki amennyi eltelik a behatolás megkezdése és az annak észlelését követően a rendvédelmei szerv megérkezéséig. Ezen alapulva a védelemnek is egyetlen feladata van: JÁTÉK AZ IDŐVEL

Milyen elemekből áll össze a védelem?

Mechanikai védelem

Egy dolgot rögzíthetünk: Nincs olyan mechanikai védelem amin ne lehetne átjutni kellő felkészültséggel!
De akkor miért kell? Minél erősebb és korszerűbb a mechanikai védelem, annál több IDŐ kell a bejutáshoz. Ezért érdemes a falakat, a nyílászárókat, a zárakat úgy kiépíteni, hogy az azon történő átjutás minél tovább tartson vagy minél hangosabb legyen!

Elektronikai védelem

Az elektronikai védelemnek két dolga van, riasztás egy készenléti ügyeleten illetve a szirénák harsogásának is több szerepe van. A kültéri szirénák a felhívják a figyelmet arra, hogy a helységben illetéktelenek tartózkodnak, akik hallják a közelben, tudnak intézkedni, a beltéri szirénáknak meg az a szerepük, hogy olyan hangerővel és frekvenciával szóljon ami idegessé teszi a nem kívánt „vendégeket” akik ez által hibáznak és kapkodni fognak. Az IDŐ faktornak azt a részét erősíti, hogy a behatolástól számítva, - jobb esetben már a behatolás megkezdésétől - megindul a visszaszámlálás a szakszolgálat vagy rendőrség megérkezéséig.

Kérje ingyenes biztonságtechnikai szakvéleményünket, akkor is, ha még nem a mi ügyfelünk!
Állunk rendelkezésére!

Ingyenes szakvélemény kérése