Gépjármű vezetése során a legnagyobb odafigyelés és óvatosság ellenére is történhet baleset, amelyben sérülhetnek az autók és személyek egyaránt.
A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, mint azt neve is mutatja, kötelező minden gépjármű tulajdonosnak és üzembentartónak, anélkül senki nem vehet részt a közúti forgalomban. A kgfb az általunk másoknak okozott károkat téríti meg a casco pedig a saját gépjárművünkben okozott kárt téríti meg, amennyiben azt mi okoztuk, illetve ha a károkozó ismeretlen vagy nem rendelkezik kötelező gépjármű felelősségbiztosítással.

A legtöbb biztosító Casco fedezetében szerepelnek a leggyakrabban előforduló kockázatok:

Elemikár
(villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, természetes üreg vagy talajszint alatt építmény beomlása, szélvihar, felhőszakadás, árvíz, belvíz, jégverés, lezúduló hótömeg, hónyomás által okozott kár)

Lopáskár
(gépjármű, illetve az alkatrészek, tartozékok ellopása, elrablása, vagy ezek kísérletével kapcsolatosan okozott kár)

Töréskár
(baleset miatt bekövetkezett sérülés, idegen személy által okozott rongálás)

Korosabb autók esetében a biztosítás nem minden helyzetben nyújt fedezetet a biztosításunk a teljes javítási összegre, hiszen az önrész térítése valamint  a gépkocsi új és káridőponti használt értékkülönbözetét „zsebből kell állnunk amennyiben nem rendelkezünk  GAP casco biztosítással.

A Nordkapp szakértő csapata évtizedes tapasztalattal kezel több ezer gépjármű biztosítást, ezért a biztosítóktól is kapunk egyedi ajánlatokat.

Hogyan kötheti meg vagy válthatja kedvezőbb megoldásra Casco vagy GFB biztosítását?

Igényelje meg ingyenes szakvéleményünket!
Szakértő kollégánk egy helyszínen történt konzultációt követően, térítésmentesen egy több oldalas szakértői véleményt ad át mely tartalmazza a jelenlegi biztosítás erősségeit és gyengeségeit, javaslatot a módosításra, valamint a többi biztosító árajánlatát.
Természetesen ez nem jelent semmilyen kötelezettséget, szakvélemény szolgáltatásunk valóban ingyenes.

Ingyenes szakvélemény kérése