A D&O (Directors and officers liability insurance) nem más mint „A vezető tisztségviselők és felügyelő bizottsági tagok felelősségbiztosítása”.

A D&O biztosítás arról szól, hogy ha valaki kárigénnyel kíván élni a cég ellen, akkor e módozat kellő támogatást és fedezetet nyújt. Az ügyvezetőnek és a cégvezetőnek felelősséget kell vállalnia az elhibázott lépésekért és ez a biztosítás pont erre van. A vezető jogi képviseletének a díjára is kiterjed, ezt a biztosítást tehát olyankor kell megkötnünk, amikor azt érezzük, hogy egy döntés alkalmával bekövetkezhet az eseteleges hiba lehetősége.

A társaságok vezetői egyre gyakrabban szembesülnek azzal a ténnyel, hogy e minőségükben hozott döntéseikért felelősséggel tartoznak az általuk irányított társaságnak, amely közvetlenül felel a tulajdonosoknak, részvényeseknek, illetve a társasággal kapcsolatba kerülő harmadik személyeknek.

A vezető tisztségviselők és felügyelő bizottsági tagok felelősségbiztosítása a vezetők hibás döntéseivel okozott károk következményei ellen nyújt biztosítási fedezetet, vagyis az olyan követelésekkel szemben, amelyek a vezetői pozícióból eredő személyes felelősségvállalásnak tudhatók be.

Ezek a döntések felelősséggel járnak és bizonyos fokú védelemre mindenképpen szükség van, mert ilyenkor jön képbe ez a biztosítás. Egészen biztosan megéri, hiszen ha cégünk van, akkor felelősségteljes döntéseket kell hoznunk és ebben a helyzetben nagy a nyomás, ami elég sok stresszel járhat.

Hogyan kötheti meg a D&O biztosítását?

A Nordkappnál meg tudja kötni a D&O biztosítást, sőt ez a legjobb megoldás, hiszen az összes magyarországi biztosító ajánlatát visszük el Önnek így tudja kiválasztani a legkedvezőbb megoldást.

Igényelje meg ingyenes szakvéleményünket!

Szakértő kollégánk egy helyszínen történt konzultációt követően, térítésmentesen egy szakértői véleményt ad át mely tartalmazza a megoldási javaslatot, valamint a biztosítók árajánlatait.
Természetesen ez nem jelent semmilyen kötelezettséget, szakvélemény szolgáltatásunk valóban ingyenes.

Ingyenes szakvélemény kérése